Wykorzystując przepis na tartę formelo sporządzić jedną sztukę ( ja wykorzystałem
cały przepis a pozostałe ciasto zamroziłem, ciasto wykorzystam w kolejnym przepisie jako kruszonka tarta na tarce na ciasto z owocami) Schłodzoną śmietanę ubić, czekoladę i nutelle rozpuścić w jednym
naczyniu w mikrofalówce po czym połączyć z bitą śmietaną( czekoladę dodawać partiami i delikatnie mieszać ) Przygotować chrupkę czyli również rozpuszczoną nutellę połączyć z pokruszonymi płatkami w moim przypadku chocapic
( można dodać łyżkę stołową oleju) Na spód tarty wysmarować chrupkę czekoladową ułożyć maliny ( wedle uznania ja wykorzystałem ok 150 g ) następnie nałożyć mus czekoladowy ( trochę musu pozostawić sobie do dekoracji Patrz film pokazowy) i wyrównać nożem. Na dekorację
użyć malin i pozostały mus czekoladowy szprycując go pomiędzy maliny. SMACZNEGO
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
sklep
on 3 października 2018 21:58ok polecam