fbpx
07 Październik

Biszkopt bez proszku 🍰 – Sprawdź

Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką pszenną. Jest to podstawowy przepis. Można go modyfikować dodając do niego składniki podkreślające smak np. wanilie lub ekstrakt z niej, otartą skórkę  z cytryny lub pomarańczy czy dodatek kawy mielonej. Więcej […]
Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia.
Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką pszenną. Jest to podstawowy przepis. Można go modyfikować dodając do niego składniki podkreślające smak np. wanilie lub ekstrakt z niej, otartą skórkę  z cytryny lub pomarańczy czy dodatek kawy mielonej. Więcej pomysłów postaram się przedstawić w kolejnych wpisach.

Przepis na tortownicę Formelo o średnicy 22 cm – biszkopt osiąga wysokość 5 cm

PRZEPIS NA TORTOWNICĘ FORMELO 22 CM

 

Udostępnij :

Komentarze

  • karina_dzwonkowska

    on 7 października 2018 23:03

    Proste i szybkie. Smak rewelacja Polecam

Napisz komentarz

instagram