07
Październik
Biszkopt bez proszku 🍰 – Sprawdź
Tags
Tagi: biszkopt, tortownica formelo
Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką pszenną. Jest to podstawowy przepis. Można go modyfikować dodając do niego składniki podkreślające smak np. wanilie lub ekstrakt z niej, otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy czy dodatek kawy mielonej. Więcej […]
Najlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia.
Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką pszenną. Jest to podstawowy przepis. Można go modyfikować dodając do niego składniki podkreślające smak np. wanilie lub ekstrakt z niej, otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy czy dodatek kawy mielonej. Więcej pomysłów postaram się przedstawić w kolejnych wpisach.
Przepis na tortownicę Formelo o średnicy 22 cm – biszkopt osiąga wysokość 5 cm
PRZEPIS NA TORTOWNICĘ FORMELO 22 CM
Udostępnij :
Komentarze
Napisz komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
karina_dzwonkowska
on 7 października 2018 23:03Proste i szybkie. Smak rewelacja Polecam